joi, iunie 07, 2007

Ce cauta romanii in Portugalia- Visul portughez:)

Salut!
Anca, adica Elena:) mi-a trimis astazi un articol din evenimentul zilei, despre romanii din Portugalia. Desi acolo toti ne intrebau daca suntem ucrainience, pentru ca "nu semanam a romance", adica nu eram atat de "bronzate" pe cum se asteptau ei:) portughezii nu au o parere asa proasta despre romani, in general:) am intalnit si romani fericiti:)

Iata articolul:)

Ce cauta romanii in Portugalia
7 Iunie 2007
Dollores Benezic, din Lisabona


Ajunsi din intamplare la capatul Europei, au gasit un mic paradis, iar multi nu vor sa se mai intoarca.
Au incercat marea evadare, dar n-au reusit sa prinda cainii cu covrigi in coada din Germania, Franta sau Italia. Din intamplare sau pentru ca acasa oricum era mai rau, romanii au ajuns si in Portugalia. O tara mica, saraca, tocmai la capatul Europei.

Pana la aderarea blocului estic avea statutul de cea mai saraca din Uniune. Acum a urcat pe locul 18 din 27, dar portughezii traiesc si azi cu un complex de inferioritate. Asta nu-i impiedica sa-si respecte cele cinci pauze zilnice din orele de program si stilul de viata relaxat, in ritm de Fado.
...

Pro si contra

Despre Portugalia: „Aici nu se petrec multe lucruri. Violenta e redusa, nu vezi betivi pe strada, oamenii sunt toleranti, viata e ca intr-un sat mare, un mic paradis. Sunt snobi, dar au o decenta care ii face sa nu trezeasca invidia si nu vor sa iasa in evidenta”.

Despre Romania: „A avut ideea intrarii in UE, dar e total nepregatita pentru ce va urma. Statul ar fi trebuit, inainte, sa-i invete pe oameni sa lucreze. Oamenii n-au nazuinte pentru ca sunt absorbiti de problemele zilei de maine. Asteptarea de la UE e eronata”.

mai mult...

See you soon:)

2 comentarii:

Anonim spunea...

yup, see u soon :)in curand parasesc locusorul nostru de nebunii and return to the real life. but we got to live the portuguese dream...poate cand ma intorc experimentam o receita :D

ank ignat spunea...

hehe... da da da:) si facem si o sangria portuguese style:)